Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روزی است، خبر افزایش قیمت شش خودرو وارداتی توسط کرمان موتور در رسانه ها به چشم می خورد. افزایش قیمت این خودروها به گونه‌ای است که بعضاً در برخی مدل ها مانند سانتافه، قیمت اعلامی تا بیش از ۳۰میلیون تومان با قیمت واقعی فاصله دارد. وقتی به سایت جهانی هیوندا مراجعه کردیم، متوجه شدیم که انحصار واردات خودروهای سواری هیوندا در دستان این خودروساز داخلی است و اکنون به یک واردکننده تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تابناک، چند روزی است، خبر افزایش قیمت شش خودرو وارداتی توسط کرمان موتور در رسانه ها به چشم می خورد. افزایش قیمت این خودروها به گونه ای است که بعضاً در برخی مدل ها مانند سانتافه، قیمت اعلامی تا بیش از 30 میلیون تومان با قیمت واقعی فاصله دارد. وقتی به سایت جهانی هیوندا مراجعه کردیم، متوجه شدیم که انحصار واردات خودروهای سواری هیوندا در دستان این خودروساز داخلی است و اکنون به یک واردکننده تبدیل شده است.

در هفته گذشته با رونمایی قیمت های جدید شش خودروی وارداتی توسط کرمان موتور، صدای رسانه ها و مردم به انتقاد از این قیمت ها بلند شد. در همین زمینه، چهاردهم دی 1396 مطلبی با تیتر "در بی کفایتی نهادهای نظارتی، کرمان موتور می تازد" در سایت تابناک اقتصادی منتشر شد که در آن به بررسی قیمت واقعی خودروی سانتافه پرداخته شد. در آن مطلب اشاره شد که قیمت واقعی این خودرو با آنچه کرمان موتور اعلام کرده است، بیش از 30 میلیون تومان تفاوت دارد.

هنگامی که به دنبال این مسأله رفتیم، دیدیم که کرمان موتور در واردات خودروهای سواری برند هیوندا دارای انحصار است. برای این منظور اول به سایت جهانی برند هیوندا سری زدیم. وقتی به قسمت نمایندگی های رسمی برند هیوندا در کشور ایران وارد شدیم، مشاهده شد که هیوندا دارای چهار نمایندگی رسمی در ایران است. این نمایندگی ها عبارت بودند از: آسان موتور، کرمان موتور، شرکت پاکرو سبز قشم و سروش دیزل مبنا.

سپس سری به سامانه نمایندگی شرکت های خارجی در ایران زدیم. هنگامی که برند هیوندا در زمینه خودرو را جستجو کردیم، دقیقاً اسم چهار نمایندگی ذکر شده در سایت اصلی هیوندا به عنوان نمایندگی های این برند در ایران آمد.

وقتی به قسمت اطلاعات مربوط به مجوزهای این نمایندگی ها رجوع کردیم، مشخص شد که شرکت سروش دیزل مبنا در کار واردات خودروهای سنگین برند هیونداست. این شرکت واردکننده کامیون شش تن مدل HD65، کامیون 8 تن مدل HD78 و مینی بوس مدل H350 برند هیونداست. تاریخ گواهی نمایندگی این شرکت از هیوندا نیز از دهم آذر 1394 تا 23 مرداد 1397 و معتبر می باشد.

همچنین شرکت پاکرو سبز قشم، واردکننده خودروهای سواری هیبریدی این برند است و خودروی سواری سوناتا ال اف هیبریدی (اچ ای وی) را وارد می کند و تاریخ گواهی نمایندگی این شرکت از هیوندا نیز از 22 شهریور 1396 تا دهم اردیبهشت 1398 و معتبر می باشد.

تا اینجای این ماجرا، دو شرکت نامبرده واردکننده خودروهای سواری برند هیوندا نمی باشند. دو شرکت باقی مانده یعنی شرکت آسان موتور و کرمان موتور هر دو واردکننده خودروهای سواری برند هیوندا هستند؛ با این تفاوت که در سامانه نمایندگی شرکت های خارجی در ایران اعلام شده است که گواهی نمایندگی شرکت آسان موتور منقضی است، ولی گواهی شرکت کرمان موتور معتبر است.

گفتنی است، تاریخ گواهی نمایندگی شرکت آسان موتور از برند هیوندا از 29 بهمن 1392 تا 29 اسفند 1393 بوده است.

پس هم اکنون، تنها واردکننده انحصاری خودروهای سواری برند هیوندا در ایران شرکت کرمان موتور است؛ خودروسازی که حالا به یک واردکننده انحصاری تبدیل شده و شاید به همین منظور است که می تواند هر قیمتی را برای خودروهای سواری برند هیوندا تعیین کند؛ حتی اگر این قیمت ها با قیمت های واقعی، بیش از 30 میلیون تومان تفاوت داشته باشد.

اینجاست که باید نهادهای مربوطه ورود پیدا کنند و از حق مصرف کنندگان دفاع کنند. اگر قرار است خودروسازهایی که هم اکنون به واردکننده تبدیل شده اند، دارای انحصار در واردات خودروها باشند، بهتر است نهادهای مربوطه امتیازات خاصی را از این خودروسازها در زمینه های دیگری چون تولید و یا خدمات پس از فروش بگیرند.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۵۸۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد

مدیرعامل شرکت صنایع بهداشتی ساینا مهمترین و شاخص ترین برنامه ای این شرکت در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد. - اخبار بازار -

بهنام عزت نژاد در گفتگوی اختصاصی با بیدنا، برنامه های شاخص شرکت ساینا در سال مالی جدید را تشریح کرد و گفت: در سال 1403 محصولات برند هوم لایف با جایگاه ممتاز در نقشه ادراکی مصرف کنندگان روانه بازار خواهد شد.

وی افزود: در فاز اول این طرح، مایع ظرفشویی؛ پاک کننده شیرآلات؛ گاز‌پاک کن؛ مایع لباس و نرم کننده لباس تولید و روانه بازار خواهد شد.

 مدیرعامل ساینا با بیان اینکه در سال 1403 محصولات آیروسل با برند مکتیس وارد بازار خواهد شد افزود: استراتژی رشد تولید مورد تاکید مجموعه ساینا و مدیریت شرکت توسعه صنایع بهشهر در سال 1403 است. در همین راستا برند پریمکس حضور گسترده تری در بازار های داخلی و خارجی خواهد داشت.

عزت نژاد با بیان اینکه توسعه محصول و توسعه بازار از اولویت های ساینا در سال 1403 خواهد بود ادامه داد: در راستای توسعه محصول پریمکس؛ محصولاتی همچون مایع لباس آنتی باکتریال؛ مایع ظرف حلال در آب سرد و مایع ظرف حاوی نرم کننده، پودر ماشینی و دستی، کرم کف شوی تولید و در راستای توسعه بازار؛ حضور گسترده تر در بازارهای سازمانی داخلی؛ فروشگاه های زنجیره ای  و بازارهای خارجی در دستور کار مجموعه است.

مدیرعامل ساینا با بیان اینکه برای افزایش سهم بازار برند پریمکس برنامه های ویژه ای در سال 1403 داریم تصریح کرد: سهم ذهنی و عاطفی برند پریمکس در بین مصرف کنندگان از طریق فعالیت های ترفیعی و تشویقی خلاقانه و متناسب با بودجه تبلیغاتی شرکت افزایش خواهد یافت. همچنین برای تقویت برند و نفوذ بیشتر در بازار، برنامه های ترفیعی و تشویقی در  سه حوزه پخش؛ مغازه دار و مصرف کننده را اجرایی خواهیم کرد.

وی در ادامه به رویکردهای صادراتی شرکت ساینا پرداخت و گفت: از جمله اهداف مهم صادراتی شرکتهای گروه شوینده توسعه صنایع بهشهر در سال 2023 دسترسی به بازارهای بالقوه یمن و شرق آفریقا بود که با صادرات به کشور عمان اولین قدم با موفقیت برداشته شد. همچنین صادرات به مقاصد جدید صادراتی اعم از کشورهای ترکمنستان و عمان نیز محقق شد.

عزت نژاد افزود: قدم بعدی در راستای صادرات به کشور عمان ایجاد سبد دوم محصولات صادراتی با برند هوم لایف می باشد که در سال 2024  مراحل آن طی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ساینا با تاکید بر اینکه توسعه جغرافیایی مقاصد صادراتی با جدیت دنبال خواهد شد ادامه داد: افزایش تنوع و حجم صادرات به مقاصد اصلی صادراتی آسیای میانه اعم از قزاقستان و قرقیزستان و نیز تقویت مشتری های صادراتی حوزه قفقاز اعم از گرجستان و ارمنستان از دیگر برنامه های صادراتی ساینا در سال 1403 است.

عزت نژاد در پایان با تبریک سال جدید ابراز گفت: پیش بینی می کنم در سال 1403 در حوزه تولید و فروش رکورد ده ساله شرکت شکسته شود.

دیگر خبرها

  • ابقای اعضای فعلی هیات‌مدیره به‌پرداخت ملت
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • سپاه مقدس‌ترین نهاد و ناموس انقلاب اسلامی است
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد
  • نیرو‌های مسلح ایران اسلامی در اوج اقتدار در منطقه و جهان
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • نیروهای مسلح ایران در اوج اقتدار در منطقه و جهان هستند
  • آمریکا برای این سه «هکر ایرانی» ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد
  • دستور بارگیری قریب به ۲۰۰۰ موتور سیکلت توقیفی به کرمان صادر شد